Päivitetty 10.03.2016

Olet tässä: Etusivu Kasvit Tuonti ja vienti Hedelmät ja vihannekset Tuonti EU:n ulkopuolelta

Hedelmien, marjojen ja vihannesten tuonti EU:n ulkopuolelta

Tältä sivulta löydät tietoa EU:n ulkopuolelta tuotavien hedelmien, marjojen ja vihannesten kasvinterveysvaatimuksista. Muista kasvisten kaupan pitämiseen liittyvistä vaatimuksista löydät tietoa elintarvikesivuilta.

Kasvinterveydellisten tarkastusten ja tuontivaatimusten tarkoituksena on estää vaaralisten kasvitautien ja tuholaisten leviämistä. Maahantuotavissa kasviserissä ei saa olla vaarallisia kasvitauteja tai tuholaisia.

Tiettyjen hedelmien, marjojen ja vihannesten tuonti EU:n ulkopuolisista maista vaatii vientimaan viranomaisten myöntämän kasvinterveystodistuksen ja tarkastuksen Suomeen tuotaessa. Näiden kasvisten tuonti on sallittua vain tiettyjen maahantuontipaikkojen kautta. Eviran ohje kasvinterveystodistusta vaativista tuotteista löytyy sivulta Lomakkeet ja ohjeet (linkki sivun oikeassa reunassa).

Kasvinterveystodistusta vaativien kasvisten maahantuojan pitää kuulua Eviran kasvinsuojelurekisteriin. Maahantuonnista ilmoitetaan Tullille, joka tekee tekee tarkastuksen.

 

Päivitetty 10.03.2016

Olet tässä: Etusivu Kasvit Tuonti ja vienti Hedelmät ja vihannekset Tuonti EU:n ulkopuolelta

Tulosta

Anna palautetta tästä sivusta

Anna palautetta tästä sivusta

Auta meitä kehittämään Evira.fi-sivustoa!

Kerro meille, jos teksti ei tällä sivulla ole riittävän selkeätä, jos siitä puuttuu mielestäsi jotain oleellista tai jos sen ajantasaisuudessa on toivomisen varaa.

Luemme kaikki palautteet ja otamme ne huomioon, kun kehitämme sivuja. Pääsääntöisesti emme vastaa sivukohtaiseen palautteeseen.

Eviran toimintaan liittyvää palautetta voit antaa erillisellä Palautelomakkeella