Lintuinfluenssan vuoksi Nauvoon perustettu rajoitusvyöhyke purettu

4.1.2017

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on purkanut Paraisten Nauvosta rajoitusvyöhykkeen, joka perustettiin, kun alueelta löytyi marras-joulukuussa korkeapatogeeniseen H5N8-tyypin lintuinfluenssaan kuolleita tukkasotkia.

Nauvosta ei ole löytynyt sittemmin uusia, todennettuja lintuinfluenssatapauksia eikä rajoitusvyöhykkeen lakkauttamisen katsota vaarantavan siipikarjan tai muiden lintujen terveyttä.

Lintuinfluenssan torjumiseksi Nauvoon perustettiin joulukuun alussa vähintään 10 kilometrin päähän tukkasotkien löytöpaikasta ulottuva rajoitusvyöhyke.

Evira on niin ikään lakkauttanut Raumalle perustetun rajoitusvyöhykkeen tarkastusalueen, joka on rajoitusvyöhykkeen sisempi osa. Murtamon Pirttijärveltä löytyi joulukuun puolivälissä korkeapatogeenista H5N8-tyypin lintuinfluenssaa kantanut merikotka, ja alueelle perustettiin tuolloin rajoitusvyöhyke.

Nyt lakkautettu tarkastusalue muuttuu seuranta-alueeksi, joka on tähän asti ollut ulompi osa rajoitusvyöhykettä. Seuranta-alue ulottuu vähintään 10 kilometrin päähän taudin esiintymispaikasta. Jäljelle jäävällä seuranta-alueella sijaitsevat lintujen pitopaikat ovat yhä seurannan kohteina.

Lue lisää: 

Lintuinfluenssa Suomessa

Aihealueet: