Maarianhaminan lintutarhasta löytyi lintuinfluenssaan kuollut tukkasotka

5.1.2017

Ahvenanmaalta on varmistunut uusi lintuinfluenssatapaus. Maarianhaminan lintutarhan alueelta löytyneestä luonnonvaraisesta tukkasotkasta on todettu korkeapatogeeninen eli korkeaa kuolleisuutta luonnonvaraisille linnuille ja siipikarjalle aiheuttava H5N8-tyypin lintuinfluenssa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei perusta tukkasotkan löytöpaikan ympärille erillistä luonnonvaraisten lintujen tarkastusaluetta, sillä tuorein H5N8-tapaus sijaitsee voimassaolevalla rajoitusvyöhykkeellä. Lilla Holmenin lintutarhan ympärille perustettiin marraskuun lopulla rajoitusvyöhyke, kun tarhasta löytyi tuolloin lintuinfluenssaan kuolleita kanoja ja riikinkukkoja.

Ahvenanmaalta purettiin tänään torstaina myös viisi lintuinfluenssan torjumiseksi perustettua rajoitusvyöhykkeen tarkastusaluetta. Ne oli perustettu Vårdön ja Lemlandin, Finströmin, Sundin sekä Eckerön alueille marras-joulukuussa ilmenneiden lintuinfluenssatapausten vuoksi.

Ahvenmaalla jää vielä voimaan lintutarhan rajoitusvyöhykkeen lisäksi laaja seuranta-alue ja yksi tarkastusalue lintuinfluenssan torjumiseksi.

Lue lisää: 

Lintuinfluenssa Suomessa

Aihealueet: