Eksoottisten lemmikkieläinten rokotukset

Useimmat eksoottiset lemmikkieläimet eivät tarvitse tai niille ei ole rokotteita.

Lemmikkikaniinin rokotus

Rokote kaniineille Rabbit Haemorrhagic Disease, RHD- tautia, vastaan.

  • FILAVAC VHD K C+V (Erityislupavalmiste)

Inaktivoitu rokote RHD-tautia vastaan, sisältää sekä klassisen RHD- että uuden RHDV2 –kannan.

Valmiste on hyväksytty myös tuotantoeläimiin kuuluville kaniineille.

Lemmikkihillerin eli fretin rokotukset

Fretit suositellaan rokotettavaksi penikkatautia ja tarvittaessa raivotautia vastaan. Fretit reagoivat herkemmin rokotteille, joten niitä suositellaan tarkkailtavaksi noin 30 minuuttia rokottamisen jälkeen.

Penikkatauti

  • DISTEMINK
  • FEBRIVAC DIST (Erityislupavalmiste)

 

Yli 10 viikkoa vanhat pennut rokotetaan kerran, tehosterokotukset vuosittain.

Koirille tarkoitetut rokotteet eivät sovellu frettien rokottamiseen. Jos fretti rokotetaan koiran penikkatautirokotteella, se sairastuu todennäköisesti penikkatautiin. Fretit ovat koiria herkempiä tartunnalle. Koirien penikkatautirokotteissa olevat rokotevirukset eivät ole tarpeeksi heikennettyjä.

Rabies

  • NOBIVAC RABIES

 

Raivotautia vastaan fretti rokotetaan, jos se joutuu sellaisiin olosuhteisiin, joissa se voisi saada raivotautitartunnan. Rabiestartunta leviää lähes yksinomaan raivotautisen nisäkkään pureman välityksellä.

Rabiesrokotus vaaditaan myös tuontiin ja vientiin liittyen (kts. oikealla palstalla lemmikkieläinten tuonti- ja vientimääräykset).

Minisian rokotteet

  • PORCILIS ERY VET

 

Minisioille saa käyttää vain sioille tarkoitettuja rokotteita. Käytännössä lemmikkisiat tarvitsevat ainoastaan sikaruusurokotteen varsinkin jos ne joutuvat kosketuksiin maan kanssa.

Minisikojen perusrokotukseen sikaruusua vastaan kuuluu rokotus ensimmäisen kerran 8-12 viikon iässä ja uusinta 3 viikon kuluttua. Tehosterokotukset annetaan infektiopaineesta riippuen puolivuosittain tai vuosittain.

Lisää aiheesta palvelussamme