Kalan- ja ravunviljelylaitosten terveyspalveluohjelma

Evira tarjoaa uudistettua terveyspalvelua kalan- sekä uutena myös ravunviljelylaitoksille. Palvelu on vapaaehtoinen ja kattaa lakisääteisen virus- ja BKD-tautivalvonnan ulkopuolelle jäävän muun tautidiagnostiikan sekä terveydenhuollon yhdessä paikallisten eläinlääkäreiden kanssa. Evira pyrkii kouluttamaan lähivuosina terveydenhuoltoeläinlääkäreitä laitosten tarpeisiin.

Laitos sitoutuu noudattamaan luokituksensa mukaisia sopimusehtoja ja suorittamaan Eviran hinnaston mukaisen vuosimaksun. Vuosimaksuun sisältyen Evira mm. tutkii kaikki laitoksella esiintyvät tautitapaukset, neuvoo kalanviljelylaitosta ja hoitavaa eläinlääkäriä kalatautien hoidossa ja antaa tarvittaessa todistuksia tehdyistä tutkimuksista.

Terveyspalveluun liittymiseksi kalaterveyspalvelusopimus täytetään kahtena kappaleena ja toimitetaan Eviran tuotanto- ja villieläinterveyden tutkimusyksikköön Ouluun, samoin kuin tiedot laitoksesta. Vuosimaksu määräytyy liittyneiden viljelylaitosten koon ja luokituksen perusteella.

Terveyspalvelua koskeviin kysymyksiin vastaavat kalatautieläinlääkärit Perttu Koski (puh. 040 569 4541, Oulu), Pia Vennerström (puh. 050 354 4603, Helsinki), Anna Maria Eriksson-Kallio (puh. 050 439 2788, Helsinki) ja Satu Viljamaa-Dirks (puh. 044 720 1469, Kuopio). Rapuja koskevissa kysymyksissä pyydetään kääntymään Satu Viljamaa-Dirksin puoleen. 

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME