Koiran pakastetun sperman tuonti

Koiran sperman tuonnille ei Suomen eikä EU- lainsäädännössä ole tuontiehtoja eikä siten myöskään terveystodistusvaatimusta. Tuontierää tulee seurata vain kaupallinen tai muu asiakirja, josta käy ilmi tuote ja sen määrä, sekä lähettäjän ja vastaanottajan osoitteet.

Koiran sperma vaatii kuitenkin maksullisen eläinlääkinnällisen rajatarkastuksen, kun se saapuu EU:n alueelle. Tarkastuksia tehdään virka-aikana ma-pe 8-15:45.

Erä voidaan tuoda maahan vain hyväksytyn eläinlääkinnällisen rajatarkastusaseman kautta. Asemat sijaitsevat Suomessa Vaalimaalla (maanteitse Venäjältä tapahtuva tuonti), Helsingin Hakuninmaalla (meriteitse Helsingin sataman kautta tapahtuva tuonti), Helsinki-Vantaan lentoasemalla (lentoteitse tapahtuva tuonti) sekä Haminassa (Haminan sataman kautta meriteitse tapahtuva tuonti).

Erästä tulee tehdä vähintään 1 työpäivä ennen varsinaista erän maahan saapumista Traces -ilmoitus. Lisätietoja saa: Helsingin sataman eläinlääkinnällinen rajatarkastusasema (Hakuninmaalla), puh. 040 146 7551 . Maahantuojan vastuulla on seurata suojapäätöksiä. Jos tuontimaan eläintautitilanteessa tapahtuu muutoksia, suojapäätökset ja lainsäädäntö voivat muuttua nopeasti.

Linkistä sivun reunasta löytyy ohje "Import conditions of frozen Canine semen to Finland”, jonka voitte tarvittaessa toimittaa lähettäjälle.

(Ohje 18054U)

Lisää aiheesta palvelussamme

Lisää aiheesta muualla verkossa