Kuolleen lemmikin tai muun kuolleen eläimen tuonti EU:n ulkopuolelta

Kuolleen eläimen tuonti vaatii aina tuontiluvan.

Pakkaaminen tulee tehdä Eviran ohjeen mukaisesti kuten kohdassa  "pakkaaminen käytännössä" ja edelleen "Kokonaiset eläimet ja eläimen osat". Lisäksi tulee kuljettajalta (lentoyhtiö tms.) tiedustella kuljetuslaatikolle asetettuja vaatimuksia kuljetuksen aikana.

Tarvittaessa ruumiinavaukseen mukaan laitettavat tutkimuslähetteet löytyvät: täältä. Lähetteenä käytettään soveltuvaa lähetettä harraste-eläimille.

Eläintä kuljetettaessa siihen pitää suhtautua tartuntavaara huomioon ottaen. Lemmikeissä suurin riski on syljen tai muiden eritteiden joutuminen ihmisen tai eläimen vaurioituneelle iholle tai limakalvolle. Siksi on koko kuljetuksen ajan kiinnitettävä huomiota pakkauksen säilymiseen ehjänä ja vuodottomana.

Maksullinen eläinlääkinnällinen rajatarkastus tulee aina tehdä, mutta TRACES-ilmoitusta ei ole välttämätöntä tehdä sähköisenä, vaan ennakkoilmoitus on tehtävä skannaamalla CVED-todistuksen ensimmäinen sivu täytettynä tarkastuksen suorittavalle rajatarkastusasemalle vähintään yksi työpäivä ennen tuontia. CVED -todistuksen malli löytyy Eur-Lexistä linkistä oikealta komission asetuksesta 136/2004, sen viimeisistä muutoksesta tai viimeisestä konsolidoitusta versiosta.

(Ohje 18039U)

Lisää aiheesta palvelussamme

Lisää aiheesta muualla verkossa