Listeriabakteeri

Miten välttää listeriaa

Vanhusten, raskaana olevien ja henkilöiden, joiden vastustuskyky on heikentynyt, on hyvä kuumentaa ruoka huolellisesti ennen syömistä ja käyttää sellaisenaan syötävät tuotteet hyvissä ajoin ennen viimeistä käyttöpäivää. Tutustu myös muihin suosituksiin listerian välttämiseksi
Ravut

Rapukausi alkaa heinäkuussa

Ravustuskausi alkaa 21. heinäkuuta ja jatkuu lokakuun loppuun asti. Elävien rapujen myyjän tulee kertoa kuluttajalle rapulajin nimi, tuotantomenetelmä (pyydetty tai viljelty), pyyntialue ja pyydystyyppi.
Muista elintarvikehygienia myös lomalla

Kylmä kylmänä kesähelteillä

Pidä huolta kylmäketjun katkeamattomuudesta. Erityisesti kesällä on elintarvikkeiden huolellinen käsittely tärkeää, koska mikrobit viihtyvät ja kasvavat lämpimällä säällä.
ASFnosto

Älä tuo afrikkalaista sikaruttoa Suomeen

Taudin leviäminen Suomeen aiheuttaisi suuria taloudellisia tappioita sikatiloille ja koko lihateollisuudelle.

Uudet ohjeet ja päivitykset

Ulkomyynti, eläimistä saatavien sivutuotteiden käsittely ja valvonta laitoksissa, ulkokanojen munien tuottaminen Suomessa, kananmunien ja muiden linnunmunien tuotanto ja myynti.