Ajankohtaista viennistä: vaikuta Ruokaviraston vientineuvontaan

31.8.2018

AJANKOHTAISTA VIENNISTÄ 4/2018

Ajankohtaista viennistä -uutiskirjeessä on tietoa mm. Ruokaviraston vientineuvontakyselystä, elintarvikeviennin ABC-webinaarista ja yhteisistä Suomi-materiaaleista. Ajankohtaista viennistä on Eviran pk-vientihankkeen toimittama uutiskirje. Tilaa kuudesti vuodessa julkaistava uutiskirje suoraan sähköpostiisi täältä.

Vaikuta Ruokaviraston vientineuvonnan sisältöön!

Pk-hankkeesta tehdään tämän syksyn aikana ulkopuolinen vaikuttavuuden arviointi. Osana arviointia selvitetään yritysten, valvojien ja muiden sidosryhmien mielipiteitä hankkeen lähtökohdista, toimenpiteistä, tuloksista ja vaikuttavuudesta. Arvioinnin tuloksia käytetään suunniteltaessa vientineuvonnan sisältöä ja painopisteitä. Voit vastata kyselyyn riippumatta siitä, oletko hyödyntänyt pk-vientihankkeen palveluita vai et. Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Kiitos panoksestasi!

PS. SAVE THE DATE: Vaikuttavuusarvioinnin tuloksia käydään läpi kaikille avoimessa seminaarissa keskiviikkona 24.10. Lisätietoja tilaisuudesta on luvassa myöhemmin.

 

Webinaari 21.9.: Elintarvikeviennin ABC - mitä viennin viranomaisvaatimuksista pitää tietää?

Mitä elintarvikealan yrityksen on huomioitava, kun suunnittelee tuotteidensa vientiä sisämarkkinoille tai EU:n ulkopuolelle? Perjantaina 21.9. klo 9.00-9.45 järjestettävässä webinaarissa käydään läpi askeleet vientiin.

Webinaari julkaistaan myös tallenteena. Tutustu myös ARVI-hankkeen tuottamaan videosarjaan, jossa esitellään viennin apurit ja kuullaan suomalaisten pk-yritysten vientikokemuksista.

 

Hyödynnä yhteiset Suomi-materiaalit

Suomalaisten elintarvikkeiden vientivaltteja on koottu uudistettuun englanninkieliseen esitteeseemme. Viennin tueksi suunnattu esite on saatavilla myös japanin-, kiinan-, korean- ja saksankielisenä. 

Hyödynnä myös Eviran englanninkieliset elintarviketurvallisuus- ja eläintautiraportit sekä uusi ruokafaktasivusto!

 

Vinkkejä ja vientipoimintoja

  • Kontti-palvelustamme löydät maittain tietoa viennin vaatimuksista, viejää auttavasta verkostosta sekä linkkejä lisätiedon lähteille.
  • Pk-yritysten vientineuvonnasta saat selville, miten viranomaisvaatimusten, tarvittavien todistusten tai ylipäänsä viennin aloittamisen kanssa kannattaa edetä.
  • Japanin viranomainen arvioi elintarvikkeissa sallittuja lisäaineita ja pyytää viejäyrityksiä toimittamaan tietoa lisäaineiden käytöstä vientituotteissa. Halukkaat yritykset voivat pyrkiä vaikuttamaan lisäaineiden arviointiin toimittamalla Eviralle vastauksen Japanin viranomaisen kyselyyn 4.9. mennessä. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet: aasia@evira.fi.
  • Etelä-Afrikkaan on nyt mahdollista viedä sekä sikaperäistä että siipikarjaperäistä prosessoitua eläinproteiinia (PAP) lemmikkirehun valmistukseen. Eläinlääkintötodistukset ja lisätietoja viennin vaatimuksista.

 

Hae ensimmäiseen Elintarvikeviennin Osaaja -koulutukseen 17.9. mennessä!

Elintarvikeviennin Osaaja -koulutusohjelmassa (30 op) on seitsemän jaksoa, jotka koostuvat 14 lähiopetuspäivästä ja koulutuksen päätöspäivästä, oppimistehtävistä ja työpajoista sekä verkko-opetuksesta.  Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti elintarvikealalla toimiville pk-yrityksille ja henkilöille, joilla on soveltuva amk-tasoinen tutkinto tai vankka kokemus elintarvikealalta. Koulutus on osallistujille maksuton.

  1. ohjelma Mikkelissä 11.10.2018–16.5.2019 – hakuaika 17.9.2018 asti
  2. ohjelma Oulussa 24.1.–10.10.2019 – hakuaika 14.12.2018 asti

Lisätietoa koulutuksesta ja linkki hakulomakkeeseen

 

Viimeisimmät Ajankohtaista viennistä -uutiskirjeet

Aihealueet: