Elintarviketurvallisuus Suomessa hyvällä tasolla

18.6.2018

Viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulokset vuodelta 2017 osoittavat, että elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla. Kotimaassa tuotetut tuotteet eivät sisällä kuluttajalle vaarallisia määriä kemiallisia aineita. Ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereita esiintyy hyvin vähän tutkituissa elintarvikkeissa. Elintarvikevälitteisten epidemioiden määrä oli aikaisempien vuosien tasolla, mutta niissä sairastuneiden määrä oli matalin yli kymmeneen vuoteen.

Lisää tietoa elintarviketurvallisuudesta Suomessa vuonna 2017 löytyy Eviran internetsivuilta:
https://www.evira.fi/tietoa-evirasta/julkaisut/elintarvikkeet/julkaisusarjat/elintarviketurvallisuus-suomessa-2017-32018/

Aihealueet: