Uusia vientimahdollisuuksia elintarvikeyrittäjille

28.2.2018

AJANKOHTAISTA VIENNISTÄ 1/2018

Ajankohtaista viennistä -uutiskirjeessä uutta tietoa mm. jäätelön vientimahdollisuuksista Etelä-Koreaan. Tarjolla on myös maksutonta vientivalmennusta huhtikuussa. Ajankohtaista viennistä on Eviran pk-vientihankkeen toimittama uutiskirje. Tilaa kuudesti vuodessa julkaistava uutiskirje suoraan sähköpostiisi täältä.

Tervetuloa elintarvikealan vientivalmennuspäivään 9.4.2018!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan maksuttomaan vientivalmennukseen maanantaina 9.4. – joko paikan päällä Helsingissä tai etäyhteyden kautta. Vientivalmennuksesta saat ajankohtaiskatsauksen elintarvikeviennin mahdollisuuksista ja vaatimuksista sekä käytännön vinkkejä mm. markkinointiin ja tullikäytäntöihin.

Erityisesti elintarvikealan pk-yrityksille suunnatun päivän ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät täältä: evira.fi/pkvienti/vientivalmennus. Ilmoittaudu mukaan 29.3. mennessä! Vientivalmennuspäivän järjestävät yhteistyössä Eviran pk-vientihanke ja Food from Finland -ohjelma.


Market opportunities tuo markkinatiedon ja myyntiliidit suoraan sähköpostiin

Team Finlandin maksuttomasta Market Opportunities -palvelusta saat tietoa markkinoista ja myyntimahdollisuuksista eri puolilta maailmaa. Tutustu ja tilaa aihealueesi uutiset suoraan sähköpostiin! Uusimpia nostoja maailmalta:


Jäätelötehtailijat, kiinnostavatko Etelä-Korean markkinat?

Jäätelön vienti Etelä-Koreaan vaatii markkinoillepääsyhankkeen ja Suomen viranomaisen tekemän vientiselvityksen. Eviran vientitiimi on ottanut työn alle jäätelön markkinoillepääsyhankkeen Etelä-Koreaan. Kiinnostuneita yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä vientihankkeet@evira.fi.


Vinkkejä ja vientipoimintoja

  • Jäätelön vienti Singaporeen on mahdollista! Lisätietoja aasia@evira.fi.
  • Siipikarjanlihaa ja kananmunia Gambiaan? Ota yhteys afrikka@evira.fi!
  • EU-komission sähköisen TRACES-todistusjärjestelmän ohje viennissä EU:n ulkopuolelle on päivitetty. Ohje ja lisätietoa löytyy täältä: evira.fi/vienti/traces.
  • Elintarvikelakia uudistetaan ja tulevaan lakiin suunnitellaan kirjattavaksi myös Eviran tehtävät elintarvikeviennin edistäjänä ja ylläpitäjänä. Lakiehdotus on tulossa lausuntokierrokselle kesällä 2018, ja uutta lakia alettaneen soveltaa vuonna 2020. Lisätietoa uudistuksesta.

Infotilaisuus EU-menekinedistämisohjelmista 22.3. – vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Maa- ja metsätalousministeriö ja Maaseutuvirasto järjestävät infotilaisuuden EU-menekinedistämisohjelmista torstaina 22.3. klo 12–16 Helsingissä. Tilaisuudessa on varattu hyvin aikaa myös osallistujien kysymyksille.


Pk-vientihanke on apunasi

Pk-yritysten vientineuvonnasta saat selville, miten viranomaisvaatimusten, tarvittavien todistusten tai ylipäänsä viennin aloittamisen kanssa kannattaa edetä. Kontti-palvelustamme löydät maittain tietoa viennin vaatimuksista, viejää auttavasta verkostosta sekä linkkejä lisätiedon lähteille.

 Olemme kevään aikana mukana useissa eri tapahtumissa. Tule mukaan keskustelemaan kanssamme viennistä!


Aikaisemmat Ajankohtaista viennistä -katsaukset

 

 

Aihealueet: