Miten hygieniapassin saa?

Hygieniapassin voi saada

  • joko suorittamalla osaamistestin hyväksytysti tai
  • soveltuvan elintarvikealan tutkinnon tai koulutuksen perusteella.

Kuka myöntää hygieniapasseja?

Eviran hyväksymät ja itsenäisesti toimivat osaamistestaajat myöntävät hygieniapasseja. Evira ei järjestä osaamistestejä eikä koulutusta osaamistesteihin osallistuville. Evira ei myönnä hygieniapasseja. Osaamistestaajien velvollisuuksiin kuuluu testien järjestämisen lisäksi niistä tiedottaminen sekä uusien hygieniapassien myöntäminen (kadonneiden ja virheellisten tilalle tai silloin kun nimi vaihtuu).

Kuka järjestää osaamistestejä?

Eviran hyväksymät ja itsenäisesti toimivat osaamistestaajat järjestävät osaamistestejä eri puolilla Suomea. Osaamistestaajat eivät järjestä testejä Suomen rajojen ulkopuolella.

Miten osaamistestaajiin saa yhteyden?

Eviran hyväksymiä osaamistestaajia on ympäri Suomen yli 2000. Testaajien yhteystietoja löytyy linkistä "Luettelo osaamistestaajista". Luettelo on järjestetty postinumeron mukaan, joten sieltä on helppo etsiä oman lähialueen osaamistestaajia. Oman paikkakunnan tai alueen testaajiin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, kun haluaa tietoja osaamistestien aikatauluista, ilmoittautumisesta, osaamistestiin osallistumisesta, hinnoista yms.

Osaamistestaajat ovat itsenäisiä toimijoita, vaikka toiminta onkin Eviran valvonnassa. Osaamistestaajat voivat siis itse määritellä, milloin ja kenelle osaamistestejä järjestävät. Osaamistestaajat saavat periä osaamistestin järjestämisestä ja hygieniapassin myöntämisestä aiheutuneet kustannukset asiakkailtaan.

 

Lisätietoa ja tarvittaessa osaamistestaajien yhteystiedot saa Eviran Hygieniapassi Asiakaspalvelusta: