Tietoa elintarvikevalvontaviranomaisille

Elintarvikevalvontaviranomainen valvoo elintarvikehuoneistojen (sekä ilmoitettujen että hyväksyttyjen) toimintaa elintarvikevalvontatietojen julkistamisjärjestelmän Oivan mukaisesti. Yksi Oivan valvontalomakkeista on henkilökunnan toimintaan ja koulutukseen kuuluva hygieniaosaamisen todentaminen.

Elintarvikealan toimijan on

  1. varmistettava, että jokaisella pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevällä työntekijällä on Eviran mallin mukainen hygieniapassi, ja
  2. pidettävä kirjaa työntekijöidensä hygieniaosaamisesta osana omavalvontaa.

Valvontaviranomaisen tehtävä on arvioida, että yllä olevia vaatimuksia on noudatettu.

 

Lisätietoja saa Eviran Hygieniapassi Asiakaspalvelusta:

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME

LISÄÄ AIHEESTA MUUALLA VERKOSSA