Julkaisuja

Tähän osioon on kerätty Elintarviketurvallisuusvirastolle ilmoitettuja ja hygieniaosaamiseen liittyviä opiskelumateriaaleja. Materiaalit ovat lueteltu tekijän/julkaisijan mukaan aakkosjärjestyksessä.

Huomioi, että elintarvikelainsäädäntöä on uudistettu vuoden 2006 jälkeen merkittävästi. Vanhemmat julkaisut saattavat sisältää viittauksia vanhentuneisiin säädöksiin. Evira ei vastaa muiden tahojen julkaisemien materiaalien sisällöistä.

  • Hatakka M, Pakkala P, Siivonen P, Turja M. Elintarvikehygienia, hygieniaosaaminen ja omavalvonta. WSOY 2004.
  • Ijäs T, Saloniemi M. Hallitse elintarvikehygienia, Hygieniakonsultointi Välimäki 2016, www.hygieniakonsultti.fi
  • Korkeala, H. (toim.) Elintarvikehygienia - Ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. WSOY ISBN: 978-951-0-33469-0
  • Koulutuskeskus Optima. Hygieniaosaaminen. p. 06- 7855222
  • Laukkanen M., Elintarvikehygienian perusteet, ISBN 978-952-67397-3-1, SEFO-konsultointi 2012. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi
  • Laukkanen M., Basic Facts of Food Hygiene, ISBN 978-952-67397-5-5, SEFO-konsultointi 2012. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi
  • Laukkanen M., Grunderna i livsmedelshygien, ISBN 978-952-99108-8-5, SEFO-konsultointi 2009. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi   
  • Laukkanen M., Osnovy gigieny produktov pitanija (venäjä), ISBN 978-952-67397-6-2, SEFO-konsultointi 2014. Lisätiedot ja tilaukset:www.sefo-konsultointi.fi    
  • Laukkanen M., Toiduainete hügieeni põhialused (viro), ISBN 978-952-99108-9-2, SEFO-konsultointi 2009. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi
  • Laukkanen M., Shipin weisheng de jichu (kiina), ISBN 978-952-67397-0-0, SEFO-konsultointi 2010. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi      
  • Laukkanen M., Temel gida hijyen kilavuzu (turkki), ISBN 978-952-67397-1-7, SEFO-konsultointi 2010. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi       
  • Laukkanen M., Sukhaanamai phalittaphan aahaan (thai), ISBN 978-952-67397-8-6, SEFO-konsultointi 2016. Lisätiedot ja tilaukset: www.sefo-konsultointi.fi   
  • Laukkanen M., Higiene alimenticia – datos básicos (espanja),  ISBN 978-952-67397-4-8, SEFO-konsultointi 2012. Lisätiedot ja tilaukset:  www.sefo-konsultointi.fi
  • Laukkanen M:, asāsiyyāt hayjīniyā al-aghziya( arabia), ISBN 978-952-67397-7-9, SEFO-konsultointi 2015. Lisätiedot ja tilaukset:  www.sefo-konsultointi.fi
  • Maija-Liisa Välimäki: Hyvät käytännöt ravitsemis- ja puhtauspalveluissa, 2012, JHL-TSL. Voi tilata osoitteesta: http://www.tsl.fi/julkaisut/tyoelama/
  • Nonni Creative. Hygis, Android-puhelimeen ja Android-tablettiin tarkoitettu opetusmateriaali. 2016. www.hygis.fi
  • Otava: Hygieniapassi Plus http://www.otava.fi/oppimateriaalit/ammatti-ja-aikuiskoulutus/hygieniapassi-plus/
  • Peltosaari. Ruokatalouden ja puhtaanapidon mikrobiologia ja hygienia 3. Helsinki: Edita 1996.
  • Penttilä PL. Ruoan riskit. Juva: WSOY 1998.
  • Pönkä A. Ruokamyrkytykset ja elintarvikehygienia. Helsinki: Suomen ympäristöterveys Oy 1999.
  • Rahkio M, Virtalaine T, Suontamo T, Teirmaa S, Wirtanen G, Salo S, Syyrakki S. Pintahygieniaopas. 6. uudistettu painos. Julkaisija: Elintarvike ja Terveys-lehti. www.elintarvikejaterveys.fi, puh. (02) 630 4920
  • Sprenger Richard A.  Elintarvikehygienian käsikirja.
  • Sprenger Richard A. The Food Hygiene Handbook. Highfield Publications15th Edition 2002
  • Sukuvaara, T., Selkokielinen hygieniapassi opetusmateriaali internetissä. Sopii jokaiselle; suomenkieltä äidinkielenään sekä vieraana kielenä puhuville. Tukea ja neuvoja tarvittaessa ilman lisämaksua. http://www.hygieniapassiverkossa.fi/
  • Sukuvaara, T., Study for Hygiene Passport online in English. Support provided without extra charge. http://www.onlinehygienepassport.fi/frontpage
  • Taipale Marianne. Abc elintarvikehygieniaan 2007.p. 040-5634227
  • Taipale Marianne. Abc i livsmedelshygien 2007. p. 040-5634227 mariannetaipale@hotmail.com
  • Välikylä Tapio (toim.). Hygieniaopas - Elintarvikehygienian perusteet. 16. uudistettu painos, 2013. ISBN 978-952-9637-51-5. Julkaisija: Elintarvike ja Terveys-lehti. www.elintarvikejaterveys.fi, puh. (02) 630 4920
  • Välimäki M-L, Laakso E-L. Ruokaa hygieenisesti. Oph 2014. Kirjaa voi tilata ja lisätietoja saa: http://verkkokauppa.oph.fi/9789521356759