Kahdessa ravintolisässä B6-vitamiinia haitallisen suuria määriä

Eviran saaman tiedon mukaan Ruotsissa valmistetut ravintolisät, Skip B.6 ja Skip B.50, sisältävät haitallisen suuria määriä B6-vitamiinia. Suomeen kyseistä ravintolisää on tuonut Voimapuoti tmi.

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on määritellyt joillekin ravintoaineille turvallisen saannin enimmäismäärät (Tolerable Upper Intake Levels, UL-arvot), jotka kertovat kuinka paljon ravintoainetta on turvallista nauttia vuorokaudessa. Enimmäismäärät koskevat pidempää altistusta sekä sisältävät ravintoaineiden saannin kaikista lähteistä. B6-vitamiinille on määritelty turvalliseksi päiväsaannin ylärajaksi 25 mg, kun se näiden valmisteiden vuorokausiannoksissa ylittyy kaksinkertaisesti (Skip B.50 50 mg/vuorokausiannos) tai jopa kymmenkertaisesti (Skip B.6. 250 mg/vuorokausiannos).

Tuotteita on ollut myynnissä maahantuojan verkkokaupoissa sekä yksittäisissä kuntokeskuksissa ympäri Suomea. Yritys on ryhtynyt tuotteen takaisinvetoon ja tiedottanut asiasta tuotteen tilanneita asiakkaita henkilökohtaisesti.

Takaisinveto koskee tuotteiden kaikkia tuote-eriä.

Lisätietoja:
Voimapuoti tmi, voimapuoti@pp.inet.fi, p. 050 534 8208
Evira, ylitarkastaja Anna Mizrahi, anna.mizrahi@evira.fi, p. 029 530 4295

Kuvat pakkauksista:

/files/images/elintarvikkeet/takaisinvedot/2015/skip_besvar.jpg : 29Kb /files/images/elintarvikkeet/takaisinvedot/2015/skip_antistress.jpg : 30Kb

(www.skip.fi)