EHEC -epäilyksenalaisia siemeniä tullut vähäisiä määriä myös Suomeen – markkinoilta poistaminen käynnissä

Kysymyksessä ovat luomutuotantoa olevat sarviapilan siemenet (eränumero L0108886), jotka ovat olleet myynnissä 125 gramman pusseissa, joiden parasta ennen -päivämäärä on 11.8.2012. Näitä siemeniä on myyty Ekolon myymälässä Helsingissä vain 8 pussia. Kuluttajia, joilla on hallussaan kyseisiä siemeniä, pyydetään palauttamaan ne viipymättä siemenet myyneeseen liikkeeseen, joka toimittaa ne asianomaisen kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle.

Epäilyksenalaista siemenerää on saatu jo Eviraan tutkimuksiin, joissa selvitetään, onko niissä EHEC -bakteeria. Alustavat tutkimustulokset saadaan ensi viikon alkupuolella.

Saatujen tietojen mukaan Suomessa on ollut myynnissä myös muita egyptiläistä alkuperää olevia sarviapilan siemeniä. Näiden siementen maahantuojat ovat käynnistäneet niiden poistamisen markkinoilta.

Lisää tietoa EHEC-bakteerista: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/elintarvikevaarat/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia_aiheuttavat_mikrobit/escherichia_coli/

Lisätietoja:
Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio, p. 0400 291 910
Johtaja Susanna Pesonen, p. 040 169 0266

Tuotteen kuva
bockhornsklee.jpg : 225Kb