Fazerin tippaleivissä maku- ja hajuvirhe

Fazerin valmistuttamissa tippaleivissä, joiden parasta ennen päivämäärä on 15.5.2008, on saattanut olla haju- ja makuvirhe, jonka on todennäköisesti aiheuttanut myyntiesittelytelineiden liimauksessa käytetty liima. Myyntiteline ja liima eivät ole olleet suorassa kosketuksessa itse tuotteisiin, jotka on pakattu rasioihin. Tuote ei aiheuta kuluttajalle terveysvaaraa. Virheelliset tuotteet ovat sisältäneet pieniä pitoisuuksia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (mm. styreeniä). Nämä yhdisteet aiheuttivat poikkeavan hajun ja maun, jonka perusteella tuotteita on palautettu Fazerille. Kyseisiä myyntitelineitä oli käytössä joissakin myymälöissä pääkaupunkiseudulla.

Tuotteen valmistuttaja on Fazer Leipomot Oy. Kuluttajayhteydenotot fazer.leipomot@fazer.fi tai Leena Majamäki, puh. 040 5851585. Fazer on poistanut tuotteet markkinoilta ja tarkastanut prosessinsa ongelmien välttämiseksi vastaisuudessa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa asiaa hoitaa ylitarkastaja Ulla Karlström puh: 020 772 4288, sähköposti ulla.karlstromat-merkki.gifevira.fi