Fortodol-ravintolisä, joka voi sisältää nimesulidi-lääkeainetta, vedetään pois markkinoilta

Maahantuoja: Vitacom Pharma Oy, Pieksämäki
Parasta ennen: Takaisinveto koskee kaikkia eriä
Pakkauskoko: 40 tai 100 kapselin pakkaus
Myyntipaikat: Tuotetta myydään apteekeissa, terveyskaupoissa (=luontaistuotekaupoissa), S-ryhmän kauppojen ja Stockmannin terveystuoteosastoilla sekä kauneus- ja terveyshoitoloissa ympäri Suomea. Lisäksi tuotetta myydään verkkokauppojen kautta.

Fortodol-ravintolisä voi sisältää pakkausmerkinnöissä ilmoittamatonta nimesulidia. Nimesulidi on tulehduskipulääke, joka voi aiheuttaa maksavaurioita. Fortodolin epäillään aiheuttaneen Ruotsissa ja Norjassa maksavaurioita, myös muutaman kuolemaan johtaneita sairastumisia. Jokainen sairastunut potilas on käyttänyt Fortodol-valmistetta. Ruotsin Lääkelaitos löysi valmisteesta nimesulidi-lääkeainetta.

Vitacom Pharman mukaan virheellistä erää ei ole tuotu Suomeen. Yritys on kuitenkin varotoimenpiteenä keskeyttänyt jakelun ja aloittanut kaikkien markkinoilla olevien tuotteiden takaisinvedon.

Tuotteen ostajia pyydetään palauttamaan tuotteet ostopaikkaan. Ostos hyvitetään.

Lisätietoja antaa: Vitacom Pharma Oy, puhelin (015) 348 422


Evira suosittelee tuotteen käytön lopettamista kunnes tuotteen asianmukaisuus on varmistunut.  Mikäli esiintyy maksavauriolle tyypillisiä oireita, kuten ruokahalun heikkenemistä, pahoinvointia, oksentelua, vatsakipua, väsymystä, virtsan tummumista tai ihon kellertymistä, on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle.

Evirassa asiaa hoitaa: Ylitarkastaja Minna-Maija Väänänen, puhelin 020 77 28295, minna-maija.vaananen at-merkki.gifevira.fi tai ylitarkastaja Sari Sippola, puhelin 020 77 24283, sari.sippola at-merkki.gifevira.fi

Tuotteen kuva

fortodol.jpg