Keiju Juokseva Rypsiöljyvalmisteessa soijalesitiiniä

Raisiossa valmistettavan Keiju Juokseva Rypsiöljyvalmisteen 80 % pakkausprosessissa tapahtui tammikun lopulla virhe, jonka johdosta valmistaja, Bunge Finland Oy, on vetänyt myynnistä kaksi erää tuotetta. Virhe tapahtui, kun tuotetta valmistettiin vanhalla reseptillä, vaikka pakkaus ja etiketti oli vaihtunut. Tämän seurauksena ainesosaluettelossa ei mainita soijalesitiiniä, vaikka tuote sitä sisältääkin. Tuote voi olla vaarallinen soija-allergisille henkilöille. Muille tuote on turvallinen.

Virhe koskee vain tuote-eriä, joissa on parasta ennen -merkintänä 6.6.2013P tai 6.6.2013P2. Myynnissä nämä erät olivat vain viiden päivän ajan. Valmistaja on jo palauttanut tuotteet myyntiin korjatuin pakkausmerkinnöin varustettuna.

Valmistaja pyytää soija-allergisia tuotteen ostajia palauttamaan virheelliset tuotteet ostopaikkaan tai postittamaan osoitteeseen Bunge Finland Oy, Raisionkaari 55, 21200 Raisio. Pakkauksesta tulee ilmetä tuotteen päiväys tai eräkoodi. Ostos hyvitetään.

Lisätietoja:
Bunge Finland Oy, tuotepäällikkö Sanna Asikainen, p. 044 75 00 224
myyntikoordinaattori Ritva Heikkinen, p. 044 75 00 225

Asiaa hoitaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa ylitarkastaja Mika Varjonen, p. 050 3868 416, mika.varjonen at-merkki.gif : 1 kB evira.fi


Kuva tuotteesta:

keiju_juokseva_rypsioljyvalmiste.jpg : 14 kB