Määräysten vastaisesti säteilytetty VigRX Plus –niminen ravintolisä vedetty pois markkinoilta

Tullilaboratorion tutkimuksissa on selvinnyt, että Hundika Oy:n (Urjala) maahantuoma ja markkinoima VigRX Plus, Now With Bioperine –niminen ravintolisä (lot 110940) sisältää määräysten vastaisesti säteilytettyä ainesta. Lisäksi valmiste sisältää erytrosiinia (E127), joka on kyseisessä tuotteessa kielletty väriaine. Myös suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät puuttuvat, joten mm. todettuja sallittuja väriaineita ei ole ilmoitettu asianmukaisesti.

Ravintolisien säteilyttäminen on KTM:n asetuksen 852/2000 mukaan kiellettyä. Suomessa ei saa olla markkinoilla muita säteilytettyjä elintarvikkeita kuin kuivattuja mausteyrttejä, mausteita ja maustekasveja, eikä maahan saa tuoda muita kuin edellä mainittuja säteilytettyjä elintarvikkeita. Lisäksi elintarvikkeiden säteilytys tulee olla suoritettu EU:ssa hyväksytyssä säteilytyslaitoksessa.

Tuotetta on myyty ainoastaan nettikaupassa yksityishenkilöille. Kunnan elintarvikevalvontaviranomaiset ovat opastaneet ja ohjanneet toimijaa omavalvonta- sekä takaisinvetoasioissa. Asiasta on tehty myös RASFF-ilmoitus (Rapid Alert System for Food and Feed).

Tietoa elintarvikkeiden säteilyttämisestä:
Evira.fi > Elintarvikkeet > Valvonta ja yrittäjät > Elintarvikkeiden säteilyttäminen

Lisätietoja:
Hundika Oy, Jari Ylösmäki, info@voimamesta.com, p. 0400 878 330
Evira, ylitarkastaja Sanna Viljakainen, sanna.viljakainen@evira.fi, p. 020 77 24291

100810_vigrx_plus.jpg