Määräysten vastaisesti säteilytettyjä Neitsytteekapseleita (Jiangzhi Tongshu, San, Virgin Tea) vedetty pois markkinoilta

Tullilaboratorion tutkimuksissa on selvinnyt, että Delivet Oy:n maahantuomat Dr. Chen Patika Virgin Tea Neitsytteekapselit (pakkauskoko 80 x 500 g, parasta ennen 201209) sisältävät määräysten vastaisesti säteilytettyä ainesta. Lisäksi merkintä säteilytyksestä puuttuu ainesosaluettelosta.

Suomessa ei saa olla markkinoilla muita säteilytettyjä elintarvikkeita kuin kuivattuja mausteyrttejä, mausteita ja maustekasveja, eikä maahan saa tuoda muita kuin edellä mainittuja säteilytettyjä elintarvikkeita. Lisäksi elintarvikkeiden säteilytys tulee olla suoritettu EU:ssa hyväksytyssä säteilytyslaitoksessa.

Tuotetta on ollut myynnissä Mikkelissä Luontaistuote Päivänpaiste Ky:ssä sekä pieniä määriä myös muissa luontaistuotekaupoissa valtakunnallisesti sekä Hyvinvoinnin Tavaratalo Oy:n verkkokaupassa. Suomalainen maahantuoja ja markkinoija Delivet Oy on tiedottanut asiasta jälleenmyyjilleen ja vetänyt tuotteen pois markkinoilta. Jälleenmyyjät ovat myymälöissään ilmoittaneet asiasta asiakkailleen. Asiasta on tehty myös RASFF-ilmoitus (Rapid Alert System for Food and Feed).

Tietoa elintarvikkeiden säteilyttämisestä:
Evira.fi > Elintarvikkeet > Valvonta ja yrittäjät > Elintarvikkeiden säteilyttäminen

Lisätietoja:

Delivet Oy, Kari Määttänen, kari.maattanen at-merkki-kapea.gifdelivet.com, p. 044 782 8228
Evira, ylitarkastaja Sanna Viljakainen, sanna.viljakainen at-merkki-kapea.gifevira.fi, p. 020 77 24291

forte.jpg