Määräysten vastaisesti säteilytettyjä Soy Wonders Honey BBQ pellavansiemenkuorutteisia soijasnackseja

Tullilaboratorion tutkimuksissa on selvinnyt, että Transmeri Oy:n maahantuomat Soy Wonders Honey BBQ pellavansiemenkuorutteiset soijasnacksit (pakkauskoko 113 g, erät L 01020409 ja 01280309) sisältävät määräysten vastaisesti säteilytettyä ainesta. Säteilytys on tehty laitoksessa, jota EU ei ole hyväksynyt. Lisäksi merkintä säteilytyksestä puuttuu ainesosaluettelosta.

Tuotetta on ollut myynnissä valtakunnallisesti osassa Prismoja, K-Citymarketeja, Euromarketeja ja Stockmanneja. Suomalainen maahantuoja ja markkinoija Transmeri Oy on vetänyt tuotteen pois markkinoilta ja tiedottanut asiasta keskusliikkeille ja asiakkaille. Asiasta tehdään myös RASFF-ilmoitus (Rapid Alert System for Food and Feed).

Tuotteen ostajaa pyydetään palauttamaan virheelliset tuotteet ostopaikkaan tai mieluummin tyhjä pakkaus osoitteeseen: Oy Transmeri Ab/asiakaspalautus, PL 50, 02631 Espoo. Pakkauksesta tulee ilmetä tuotteen päiväys tai eräkoodi ja lähettäjän yhteystiedot. Ostos hyvitetään. Lisätietoja kuluttajapalvelusta klo 13 -15 p. 0800 92299 tai kuluttajapalvelu@transmeri.fi.

Kuva tuotteesta on nähtävillä internetsivuilla http://www.soywonders.fi/.

Tietoa elintarvikkeiden säteilytyksestä:
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valvonta_ja_yritt__j__t/sateilytys/

Lisätietoja:
ylitarkastaja Sanna Viljakainen, p. 020 77 24291, sanna.viljakainen at-merkki.gifevira.fi