Myyntiin päässyt pieni määrä lihapullia, joista löytynyt Listeria monocytogenes –bakteeria

Ruotsalainen yritys Gunnar Dafgård Ab on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan sen omavalvontatutkimuksissa on kahdesta erästä lihapullia todettu Listeria monocytogenes –bakteeri. Kyseiset lihapullat ovat olleet myynnissä Suomessa tuotemerkillä Enebacken. Takaisinvedetyt tuotteet ovat olleet 1 kg:n pakkauksia ja ne tunnistaa parasta ennen –merkinnästä 02.02.2012 ja 03.02.2012. Takaisinveto ei koske muita eriä.

Tuote on ollut myynnissä näissä Lidl Suomi Ky:n myymälöissä: Espoo – Leppävaara ja Mankkaa, Helsinki – Kamppi, Hollola, Hämeenlinna – Hätilä, Imatra – Mansikkala, Janakkala, Jyväskylä – Seppälä, Kirkkonummi, Lahti – Keskusta ja Kivimaa, Nastola, Vantaa Kaivoksela ja Korso.

Maahantuojan arvion mukaan myyntiin pääsi noin 30 pakkausta. Listeria monocytogenes –bakteeri vaatii tuhoutuakseen tuotteen läpikotaisen kuumennuksen yli 70 asteeseen.

Valmistaja pyytää asiakkaita palauttamaan kyseisten erien tuotteet Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta korvataan. Lisätietojen antajana toimii Lidl Suomi Ky, asiakaspalvelu, p. 0800 05435 tai asiakaspalvelu at-merkki.gif : 1Kb lidl.fi

Asiaa hoitaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa ylitarkastaja, jaostopäällikkö Pirjo Korpela, p.050 38 68 429, pirjo.korpela at-merkki.gif : 1Kb evira.fi

Kuva pakkauksesta:

enebacken_lihapullat.jpg : 219Kb