Pakastemansikkatuotteiden takaisinveto

Ruokakesko Oy vetää maahantuomansa Euro Shopper Strawberries, Mansikoita, Jordgubbar- ja Euro Shopper Berrymix, Marjasekoitus, Bärmix -pakastemansikkatuotteet pois myynnistä. Takaisinveto koskee kaikkia myynnissä olevia eriä. Tuotteiden pakkauskoko on 1 kg.

Syy takaisinvedolle on, että marokkolaista tai egyptiläistä alkuperää olevien mansikoiden epäillään olevan välittäjäelintarvike laajassa pohjoismaisessa hepatiitti A -epidemiassa. Tuotteet vedetään markkinoilta varotoimenpiteenä.

Tuotteita on ollut myynnissä K-ruokakaupoissa.

Ruokakesko kehottaa palauttamaan markkinoilta vedettävät tuotteet kauppaan, josta ne on ostettu, tai ottamaan yhteyttä Ruokakeskon kuluttajapalveluun, p. 0800-0-1000 (klo 9-13).

Hepatiitti A -virus tuhoutuu, jos pakastemarjoja keitetään kaksi minuuttia tai pidetään 90 Celsiusasteen lämpötilassa viisi minuuttia.

Lisätietoa hepatiitti A -viruksesta: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia+aiheuttavia+viruksia/hepatiitti+a-virus/

Evira suosittelee kuumentamaan ulkomaiset pakastemarjat:
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden+kayton+rajoitukset/ulkomaiset+pakastemarjat/

Asiaa hoitavat Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa
ylitarkastaja Hanna Lundström, p. 040 1530304, hanna.lundstrom at-merkki.gif : 1 kB evira.fi ja
ylitarkastaja Annika Pihlajasaari, p. 040 3516884, annika.pihlajasaari at-merkki.gif : 1 kB evira.fi.


Kuvat pakkauksista:
(Kuvat: Ruokakesko Oy)

mansikat_euroshopper.jpg : 25 kB

berrymix_euroshopper.jpg : 30 kB