Pakastemansikkatuotteiden toinen takaisinveto

SOK/Inex Partners Oy vetää maahantuomansa Rainbow Mansikat -pakastetuotteen takaisin markkinoilta. Rainbow Mansikat -tuotteen EAN-koodi on 6414893104792, pakkauskoko on 500 grammaa. Takaisinveto koskee kaikkia tuote-eriä.

Syy takaisinvedolle on, että marokkolaista tai egyptiläistä alkuperää olevien mansikoiden epäillään olevan välittäjäelintarvike laajassa pohjoismaisessa hepatiitti A -epidemiassa. Tuotteet vedetään markkinoilta varotoimenpiteenä. Mahdollinen hepatiitti A -virus tuhoutuu, jos pakastemarjoja keitetään kaksi minuuttia tai pidetään 90 Celsiusasteen lämpötilassa viisi minuuttia.

Tuotteita on myyty S-ryhmän Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Alepoissa ja ABC-marketeissa. Tuotteet on jo vedetty pois myynnistä.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisen tuotteen käyttö ja hävittämään tuote.
Virheellisen tuotteen tyhjä pakkaus pyydetään palauttamaan ensisijaisesti ostopaikkaan tai omien postiosoitetietojen kanssa postimaksutta osoitteeseen Inex Partners Oy, Asiakaspalautus 601939, PL 35, 00088 S-RYHMÄ. Ostos hyvitetään pakkausta vastaan.

Lisätietoja S-kanavalla:
https://www.s-kanava.fi/uutinen/sok-vetaa-pois-markkinoilta-rainbow-mansikat/760838_384136

Lisätietoa hepatiitti A -viruksesta: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia+aiheuttavia+viruksia/hepatiitti+a-virus/

Evira suosittelee kuumentamaan ulkomaiset pakastemarjat:
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden+kayton+rajoitukset/ulkomaiset+pakastemarjat/

Asiaa hoitavat Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa
ylitarkastaja Hanna Lundström, p. 040 1530304, hanna.lundstrom@evira.fi ja
ylitarkastaja Annika Pihlajasaari, p. 040 3516884, annika.pihlajasaari@evira.fi.


Kuva tuotteesta:
(Kuva: SOK / Inex Partners Oy)

rainbow_mansikat.jpg : 25 kB