Ranskalaisessa pakastetussa ankanrinnassa salmonellaa – pieni määrä myyty Suomessa

Lunden Catering Oy on vetänyt pois myynnistä ranskalaisen pakastetun Barberry Duckbreast ankan rintafileen tuotteessa todetun salmonellan takia. Pakastettu liha on vakuumipakattu, pakkauskoko n. 800 g, parasta ennen -päiväys 21.3.2014 ja erätunnus 280312. Lihaa oli toimitettu myyntiin Helsingistä ja Turusta liikennöiville matkustajalaivoille, mutta sitä oli ehditty myydä 25. - 30.4.2012 vain Viking Gabriellalla ja Viking XPRS:llä n.6 kg eli alle 10 pakkausta kummallakin laivalla.

Kuumentaminen tuhoaa salmonellan. Siipikarjanliha suositellaan kuumennettavaksi yli +75 asteeseen.

Asiassa lisätietoja antaa: Oy Lunden Catering Ab, Markus Lindberg , p. 010 3207 913, markus.lindberg at-merkki.gif : 1Kb lunden.fi

Asiaa hoitaa Evirassa: Ylitarkastaja Raija Törmä-Oksanen, p. 029530 4245, raija.torma-oksanen at-merkki.gif : 1Kb evira.fi

Kuva tuotteesta:

ankanrintafile.jpg : 91Kb

Takaisinvedot myös Facebookissa: http://www.facebook.com/elintarviketurvallisuusvirastoevira