Viamax-ravintolisissä laittomia uuselintarvikkeita

Unkarin valvontaviranomaiset ovat havainneet, että markkinoilla on ruotsalaisen Bionordica Cosmetic & Supplements – yrityksen valmistamia ravintolisiä, jotka sisältävät laittomia uuselintarvikkeita. Miehille tarkoitettu Viamax Power Tabs –ravintolisä ja naiselle tarkoitettu Viamax Sensitive Desire  -ravintolisä sisältävät japaninvarjohiippaa (Epimedium grandiflorum, lat.) sekä muun muassa seuraavia Kiinasta tai Aasiasta peräisin olevia ainesosia: Eurycoma longifolia, Cnidium monnieri, Cistanches desericola (lat). Näille ainesosille ei ole tehty uuselintarvikeasetuksen edellyttämää turvallisuusarviota. Niitä sisältävät elintarvikkeet ovat määräysten vastaisia.

Tieto uuselintarvikkeista sisältävistä Viamax –ravintolisistä tuli EU:n nopean hälytysjärjestelmän kautta. Ravintolisiä on tuotu myös Suomeen. Niitä on toukokuussa myyty pieni määrä nettikaupassa. Tuotteen maahantuoja Korutukku.com on ryhtynyt vetämään tuotetta pois markkinoilta. Korutukku.com on suoraan yhteydessä tuotteita ostaneisiin kuluttajiin ja kehottaa asiakkaita palauttamaan tuotteet.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa asiaa hoitaa ylitarkastaja Sirpa Sarlio-Lähteenkorva p. 020 77 24283, sirpa.sarlio-lahteenkorvaat-merkki.gifevira.fi