Ravitsemussitoumus

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Tavoitteellinen ja mitattava toimenpidesitoumus on oiva työkalu esimerkiksi yrityksen tai yhteisön oman ravitsemusvastuullisuuden kehittämisessä. 

Visio

Kaikkien on helppo nauttia ravitsemussuositusten mukaista ruokaa Suomessa vuonna 2020

Sitoumuksen sisältöalueet

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä kahdeksalla eri sisältöalueella, joihin ravitsemussuosituksessa kohdistuu keskeisiä muutostavoitteita. Nämä kaikki ovat väestön ravitsemuksen parantamisen kannalta merkittäviä tuote- tai palvelumuotoilun kohteita. Ravitsemussuositusten sisällöllisten tavoitteiden mukaisesti näitä kutsutaan sisältösitoumuksiksi.

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä seuraavilla sisältöalueilla:

  1. Suola
  2. Rasvan laatu
  3. Sokeri
  4. Kasvikset (vihannekset, juurekset, marjat & hedelmät)
  5. Tuotteet lapsille
  6. Annos- ja pakkauskoot
  7. Lounaat (ateriat ja välipalat)
  8. Ruokaohjeet