Matkalla

Ulkomailla matkustettaessa ateriavalinnoilla voi paljolti vaikuttaa ruokamyrkytysriskiin. 

Hygieniavinkkejä matkustajalle:

  • Huolehdi käsien puhtaudesta! Pese ne aina ennen ruokailua!
  • Syö mahdollisuuksien mukaan vain: juuri valmistettuja, kuumia ja hyvin kypsennettyjä ruokia. Majoneesipitoisia ruokia, salaatteja ja keittämättömiä vihanneksia, muita kylmäruokia, kermaleivoksia sekä pakkaamatonta jäätelöä on hyvä välttää. Syö kananmunat vain hyvin kypsennettynä. Salmonellavaara vaanii puolikypsäksi keitetyissä kananmunissa, paistetuissa munissa joissa on löysä keltuainen ja puolikypsissä omeleteissa.
  • Jos on syytä epäillä vesijohtoveden juomakelpoisuutta, juo vain keitettyjä ja pullotettuja juomia. Kuuma tee, kahvi ja hiilihappopitoiset juomat ovat yleensä turvallisia. Vältä alkoholi- ja muita juomia, joihin on lisätty vesijohtovettä tai jäätä. Älä jätä juomaasi pöydälle, jos et pysty vahtimaan sitä.
  • Jos sairastut vatsatautiin, pidä huolta nestetasapainosta nauttimalla runsaasti nesteitä esim. teetä, pullotettua mineraalivettä tai muuta hiilihappopitoista juomaa. Mene lääkäriin, jos vatsataudinoireet eivät mene ohi muutamassa päivässä.

 

LISÄÄ AIHEESTA MUUALLA VERKOSSA