E150c - Ammoniummenetelmän sokerikulööri

Lisäaineryhmä
Elintarvikevärit

Väri Punaruskea-tummanruskea-musta

Alkuperä ja käyttö
Valmistetaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi. ammoniakkia tai ammoniumsuoloja (ammoniummenetelmä) ja lisäksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä). Eri menetelmillä saadaan väreille eri ominaisuuksia. Eniten käytettyjä elintarvikevärejä. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, hilloihin, makeisiin, kahvileipiin, sinappiin, viinietikkaan, keittoihin ja kastikkeisiin. Enimmäismäärärajoituksia käytölle oluessa ja mallasjuomissa.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
E150a-d yhteismäärälle 300 mg/kg/vrk, E150c yksinään 100 mg/kg/vrk