E426 - Soijapapuhemiselluloosa

Lisäaineryhmä
Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Alkuperä ja käyttö
Valmistetaan uuttamalla soijan kuidusta. Lähtömateriaali on soijaöljyn ja soijaproteiinin valmistuksen runsaasti kuitua sisältävä sivutuote. Käytetään mm. emulgointiaineena emulgoiduissa kastikkeissa, sakeuttamisaineena hyytelömäisissä makeisissa, stabilointiaineena vähittäismyyntiin tarkoitetuissa maitopohjaisissa juomissa sekä paakkuuntumisenestoaineena vähittäismyyntiin tarkoitetussa, valmiiksi pakatussa, nautintavalmiissa nuudelissa ja riisissä. Enimmäismäärärajoituksia. Elintarviketta myytäessä on soija-alkuperä kerrottava elintarvikkeen pakkausmerkinnöissä.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
Ei ole määritelty.