E440 - Pektiinit

Lisäaineryhmä
Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Alkuperä ja käyttö
Esiintyy luontaisessa muodossa protopektiininä esimerkiksi sitrushedelmien kuorissa ja omenoissa, joista pektiiniä uutetaan. Uute tiivistetään ja kuivataan. Amidoitu pektiini käsitellään kemiallisesti. Sakeuttamisaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Enimmäismäärärajoituksia lastenruoissa sekä ananas- ja passiohedelmänektareissa ja -täysmehuissa. Omenan kuivatusta puristusjätteestä tai sitrushedelmien kuorista uuttamalla saatu ja neutraloitu pektiini ei ole lisäaine vaan valmistusaine.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
Ei ole määritelty