E450 - Difosfaatit

Lisäaineryhmä
Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Alkuperä ja käyttö
Valmistetaan fosforihaposta. Stabilointi-, emulgointi- ja nostatusaineita ja sulatesuoloja. Saa käyttää kuten fosforihappoa ja fosfaatteja (E 338 - 341) moniin elintarvikkeisiin, mm. joihinkin juustoihin, jäätelöön, jälkiruokiin, kakkuihin, keittoihin ja kastikkeisiin, aamiaismuroihin, liha- ja kalavalmisteisiin ja pakastekalaan. Toisin kuin muita fosfaatteja, difosfaatteja saa käyttää myös valmiiksi pakattuihin jäähdytettyihin hiivataikinoihin, joita käytetään pizzojen, piiraiden, torttujen ja vastaavien tuotteiden valmistukseen. Enimmäismäärärajoituksia.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
E338-E343 ja E450-E452 yhteismäärälle 70 mg fosforia/kg/vrk