Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin uutisiimme elintarvikeviennissä. Muistathan seurata meitä myös Twitterissä

5.1.2018 Evira vienninedistämismatkalla Etelä-Koreassa ja Singaporessa

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on mukana ministeri Lepän vierailulla Etelä-Koreaan ja Singaporeen 8.-12.1.2018. Etelä-Koreassa edistetään suomalaisen siipikarjanlihan, kananmunien, munatuotteiden ja jäätelön pääsyä Etelä-Korean markkinoille. Singaporessa edistetään siipikarjanlihan, jäähdytetyn sianlihan, kananmunien ja jäätelön pääsyä Singaporen markkinoille. Lisätietoja ministeri Lepän vierailusta maa- ja metsätalousministeriön sivuilla.

20.12.2017 Ajankohtaista viennissä 6/2017 -katsaus julkaistu

Tutustu Eviran pk-vientihankkeen toimittamaan ajankohtaiskatsaukseen ja tilaa kuudesti vuodessa julkaistava katsaus suoraan sähköpostiisi!

30.11.2017 Tarttuvaa lohikalojen IHN-virusta löytyi Suomesta ensi kertaa - vaikutukset vientiin

Lisätietoa vaikutuksista vientiin löydät täältä.

30.10.2017 Ajankohtaista viennissä 5/2017 -katsaus julkaistu

Tutustu Eviran pk-vientihankkeen toimittamaan ajankohtaiskatsaukseen ja tilaa kuudesti vuodessa julkaistava katsaus suoraan sähköpostiisi!

4.10.2017 Kiina myöntänyt kahden vuoden siirtymäajan tuontielintarvikkeiden yleistodistusvaatimukselle

Kiina on ilmoittanut myöntävänsä kahden vuoden siirtymäajan yleistodistuksen käyttöönottoon (30.9.2019 asti). Kiina sanoo tänä aikana perehtyvänsä ja vastaavansa WTO-jäsenmailta saamiinsa kommentteihin ja ehdotuksiin. Evira seuraa asian etenemistä. Yleistodistuksen lisäajan myöntämistä koskeva teksti löytyy WTOn sivuilta.  

Taustaa: Kiina oli ilmoittanut WTO:lle vaativansa lokakuun alusta 2017 lähtien eräkohtaisen yleistodistuksen lähes kaikilta sinne vietäviltä elintarvikkeilta. Asia aiheutti laajaa vastustusta Kiinan-viejiltä ympäri maailmaa. Myös EU jätti kommenttinsa ehdotuksesta kaikkien EU-jäsenmaiden puolesta sekä haki siirtymäaikaa vaatimuksen toimeenpanoon.

On tärkeä huomata, että Kiinan uusi yleistodistusvaatimus koskee erityisesti muiden kuin eläinperäisten elintarvikkeiden vientiä Kiinaan. Eläinlääkintötodistusvaatimukset esimerkiksi sianlihalle ja maitovalmisteille pysyvät ennallaan.

  • Vietkö elintarvikkeita Kiinaan tai harkitsetko sitä? Lisätietoja varten ota yhteys: kiina@evira.fi

Aiemmat uutiset löydät täältä

Ajankohtaista viennistä -uutiskirje kokoaa vientitiimin kuulumiset kuudesti vuodesssa. Tutustu uutiskirjeeseen ja tilaa se suoraan sähköpostiisi!

Aiheet: