Ajankohtaista viennistä 1/2017

Eviran pk-vientihankkeen toimittama Ajankohtaista viennistä 1/2017 julkaistiin 28.2.2017. Tilaa kuudesti vuodessa julkaistava ajankohtaiskatsaus suoraan sähköpostiisi täältä.

Elintarvikealan vientivalmennuspäivä järjestetään 24.3. Tervetuloa mukaan!

Vientivalmennuksessa selviää, mitä jokaisen elintarvikevientiä pohtivan on tiedettävä viennin viranomaisvaatimuksista ja mitä konkreettista apua julkinen sektori tarjoaa yritysten vientiponnisteluihin. Vientiklinikat palvelevat taukojen aikana. Maksuton valmennus on suunnattu erityisesti elintarvikealan yrityksille.

 Vientivalmennuspäivä järjestetään Finpron tiloissa Helsingissä osoitteessa Porkkalankatu 1. Valmennusta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä. Elintarvikealan vientivalmennuspäivän järjestävät yhteistyössä Eviran pk-vientihanke ja Finpron Food from Finland -kasvuohjelma.

________________________________________

Uutta materiaalia: kalastustuotteiden vienti

Eviran vientitiimi kertoi kalastustuotteiden vientikuvioista Kalafoorumissa tammikuussa. Esitysten pohjalta koottu ja uusilla tiedoilla täydennetty kalastustuotteiden vienti-info on julkaistu ensimmäisenä tuoteryhmäkohtaisena osiona pk-vientihankkeen vientipaketissa.

Vientipakettiin on tulossa myös muita tuoteryhmäkohtaisia infoja. Anna palautetta infosta ja kerro, mistä vientitiedosta sinä hyötyisit: pk-vienti(at)evira.fi.

________________________________________

Vinkkejä ja vientipoimintoja

Tähän osioon on koottu esimerkkejä vientimaista, joiden kanssa Suomi tai EU on sopinut vientitodistuksista. Laajemmin tietoa eri maiden kanssa sovituista todistuksista löydät täältä. Vinkkilistassa on mukana myös muutama ajankohtainen vientipoiminta.

  • Maitoa, kermaa ja juustoja Peruun? Lisätietoja saat täältä.
  • Kananmunatuotteita Kanadaan? Lisätietoja saat täältä.
  • Naudanlihaa Bosnia ja Hertsegovinaan? Uunituoreen todistuksen löydät täältä.
  • Valmisaterioita Chileen? Ota yhteys: amerikka(at)evira.fi
  • Kalastustuotteita, sian- tai siipikarjanlihaa Vietnamiin? Ota yhteys: aasia(at)evira.fi
  • Ajankohtaisasiat Venäjän tuontirajoituksista löydät täältä.
  • EU:n ja Kanadan vapaakauppasopimus hyödyttää myös elintarvikeviejiä. Lisätietoja saat täältä.

________________________________________

Ajankohtaista markkinoillepääsyhankkeissa

Eläimistä saatavien elintarvikkeiden markkinoillepääsy vaatii joskus laajojen selvitysten tekemistä kohdemaille. Eviran vientitiimi vastaa kohdemaiden viranomaisten laatimiin vientiehtokyselyihin markkinoillepääsyn edistämiseksi.

Tällä hetkellä työn alla ovat selvitykset sian- ja siipikarjanlihan viennin avaamiseksi Filippiineille sekä kananmunatuotteiden viennin avaamiseksi Hongkongiin. Aiemmin selvityksiä on tehty mm. maidon viemiseksi Etelä-Afrikkaan ja naudanlihan viemiseksi Hongkongiin. Vientiselvitykset eivät suoraan avaa markkinaa, mutta ne ovat ehdottomia edellytyksiä prosessin etenemiselle.

________________________________________

Evirasta apua vientikysymyksiin

Kun suunnittelet vientiä, tulee kohdemaan vaatimukset vientiin suunnitellulle tuotteelle selvittää. Eviran pk-yrityksille suunnatun vientineuvonnan kautta saat maksutta selville, miten viranomaisvaatimusten, tarvittavien vientitodistusten tai ylipäänsä viennin aloittamisen kanssa tulisi edetä.

Vientineuvontahankkeen puitteissa etsimme tietoa myös vientimaista, jotka eivät aseta raskaita EU:n ja kansallisen lainsäädännön vaatimukset ylittäviä vientiehtoja. Minkä maan ehdoista sinä haluaisit tietää tarkemmin?

  • Ota yhteyttä: pk-vienti(at)evira.fi
  • Lisätietoa pk-vientihankkeesta: evira.fi/pkvienti

________________________________________