Vientivalmennuksesta eväitä kansainvälistymiseen

***VIENTIVALMENNUSPÄIVÄ 9.4.2018

Eviran pk-vientihanke ja Finpron Food from Finland -ohjelma järjestävät toisen valtakunnallisen vientivalmennuspäivän 9.4.2018. Tarkempaa tietoa tapahtumasta on luvassa lähempänä tapahtumaa, mutta varaathan päivän kalenteristasi jo nyt!

Lisätietoja tilaisuudesta:
Saara Pietilä, Eviran pk-vientihanke, p. 050 328 7166, pk-vienti(at)evira.fi
Annaleena Soult, Business Finland/Food from Finland, p. 040 343 3447, annaleena.soult(at)finpro.fi

***VIENTIVALMENNUSPÄIVÄ 24.3.2017

Meistäkö elintarvikeviejiä? Uudet markkinat horisontissa? Mitä viennistä pitäisi tietää?

Eviran pk-vientihankkeen ja Finpron Food from Finland -kasvuohjelman ensimmäinen yhteinen elintarvikealan vientivalmennus järjestettiin maaliskuun lopulla. Mukana oli tiivis kattaus vientifaktaa erityisesti yrittäjille suunnatussa muodossa.

Päivän aikana selvisi, mitä elintarvikevientiä pohtivan on tiedettävä viennin viranomaisvaatimuksista ja mitä konkreettista apua julkinen sektori tarjoaa yritysten vientiponnisteluihin. Vientiklinikat palvelivat tiedonjanoisia taukojen aikana.

Valmennus oli suunnattu erityisesti elintarvikevientiä suunnitteleville tai jo vieville yrityksille. Maksuton vientivalmennuspäivä järjestettiin Finpron tiloissa Helsingissä ja sitä oli mahdollista seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

~~~~~

PÄIVÄN OHJELMA

klo 9:30–10 aamukahvit tarjolla, vientiklinikat palvelevat

klo 10–12 aamupäivän teema: viennin edellytykset

  • Päivän avaus, Saara Pietilä, Evira ja Esa Wrang, Food From Finland
  • Elintarvikeyrityksen vienti nousuun – oppeja kilpailijamailta, Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus
  • Mitä lupia ja todistuksia elintarvikeviennissä tarvitaan? Leena Salin, maa- ja metsätalousministeriö ja Sanna Kiuru, Evira
  • Elintarvikeviennin aloittaminen ja vientimenettely – yrittäjän askelmerkit käytännön toimintaan, Minnaleena Lehikoinen, Tulli
  • Vientiklinikat esittäytyvät
  • Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen tervehdys elintarvikeviejille

klo 12–13 lounas (omakustanteinen), vientiklinikat palvelevat

klo 13–15:30 iltapäivän teema: viennin mahdollistajat

  • Mahdollisuudet eri markkinoilla – minne vientiä kannattaa suunnata? Esa Wrang ja Annaleena Soult, Food from Finland
  • Food and e-commerce: case China, Jonna Wibelius, Food from Finland
  • Edustusverkoston Team Finland -palvelut yrityksille ja EU:n kauppasopimukset, Sara Ohls ja Juha Markkanen, ulkoasiainministeriö
  • Elintarvikeviennin rahoituspalvelut pk-yrityksille – mihin kaikkeen voi saada rahoitusta? Pirjo Hakanpää, Tekes
  • Tuotekehityksellä osuva ja kannattava vientituote, Eeva-Liisa Lilja, Finnish Food Innovations
  • Kohdemaan yhteistyökumppaneiden löytämiseen on tarjolla apua, Satu Alapiha, Enterprise Europe Network

klo 15:30 kotimatkalle vientiklinikoiden kautta

~~~~~

Vientiklinikat: Arktiset Aromit / Luonnontuotteiden vientihanke; Enterprise Europe Network; Eviran vientitiimi; Finnish Food Innovations; GS1 Finland / Golli-palvelu; Luonnonvarakeskus ja Ruokatieto / Arktisuudesta elintarvikeviennin kärki

Toiveita vientivalmennuspäivän sisällöstä tai muista koulutuksista voit lähettää pk-hanke@evira.fi!