Vientivalmennuksesta eväitä kansainvälistymiseen

Elintarvikealan vientivalmennuspäivä 9.4.2018

Maksuton vientivalmennus järjestettiin Team Finland -talossa Helsingissä osoitteessa Porkkalankatu 1. Kiitos kaikille päivään osallistuneille!

Päivän esitykset ja videotallenteet

Olitko mukana vientivalmennuksessa? Vastaa lyhyeen palautekyselyymme!

OHJELMA

klo 9.30–10 aamukahvit tarjolla, vientiklinikat palvelevat

klo 10–12

  • Päivän avaus - maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
  • Järjestäjien tervehdys - Leena Räsänen, Evira ja Esa Wrang, Food from Finland
  • Elintarvikeviennin askeleet suunnittelusta toimintaan - Hentriikka Kontio, MMM ja Saara Lönnroth, Evira
  • Aasian mahdollisuudet elintarvikeviejille - Mia Berlin, Evira
  • Millä tuotteilla Japanin-valloitukseen? - Inkeri Mentzoni, Kidemaa ja Sara Ohls, UM
  • Tullin ohjeistus elintarvikevientiä aloittavalle - Minnaleena Lehikoinen, Tulli
  • Vientiklinikoiden esittely

klo 12–13 lounastauko, vientiklinikat palvelevat klo 12.30 alkaen

klo 13–15.30

  • Food from Finland osana Business Finlandia - Annaleena Soult, Food from Finland
  • Suomalainen ruoka maailman parasta? Faktat käyttöön viennin tueksi - Csaba Jansik, Luke
  • Naturally Delicious Finnish Food and Social Media: Experience and best practices - David MacDougall / Kati Kilpinen ja Fan Cuilu, Business Finland
  • IPR tutuksi: kuinka suojaan tuotteeni ulkomailla? - Jouni Hynynen, ELY-keskus

Kahvit ja verkostoitumista, vientiklinikat palvelevat

  • Pakkauksen ja konseptoinnin merkitys: case Goodio -Taru Pilvi, Goodio
  • Rahoitus kansainvälistymiseen - Kati Lahtinen, Business Finland
  • Keskustelua ja päivän yhteenveto

klo 15.30 kotimatkalle vientiklinikoiden kautta

~~~~~

Vientivalmennuspäivän järjestävät yhteistyössä Eviran pk-vientihanke ja Food from Finland -ohjelma.

Lisätietoja tilaisuudesta:
Sanna Kiuru, Eviran pk-vientihanke, p. 046 921 6654, pk-vienti@evira.fi
Tiina Luoma, Foodf from Finland/Business Finland, p. 050 464 3385, tiina.luoma@businessfinland.fi

 ~~~~~

VIENTIVALMENNUSPÄIVÄ 24.3.2017

Eviran pk-vientihankkeen ja Finpron Food from Finland -kasvuohjelman ensimmäinen yhteinen elintarvikealan vientivalmennus järjestettiin maaliskuussa 2017. Mukana oli tiivis kattaus vientifaktaa erityisesti yrittäjille suunnatussa muodossa.

Vientivalmennuksesta saat ajankohtaiskatsauksen elintarvikeviennin mahdollisuuksista ja vaatimuksista sekä käytännön vinkkejä mm. markkinointiin ja tullikäytäntöihin.

Valmennus on suunnattu erityisesti elintarvikevientiä suunnitteleville tai jo vieville pk-yrityksille.

Vientiklinikat palvelevat yrityksiä taukojen aikana. Klinikoita ovat pitämässä: Business Finland ja Food from Finland, Eviran vientitiimi, Team Finland -koordinaattorit, Tulli ja Arktisuudesta elintarvikeviennin kärki -hanke.