Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely

Työntekijältä, joka työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita, vaaditaan

  • osaamistodistus eli hygieniapassi
    (Elintarvikelaki 23/2006 27 § 2 mom)
  • terveydentilan selvitys
    (Maa- ja metsätalousministeriön asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta 1367/2011 15 §, Tartuntatautilaki 583/1986 20 §)
  • suojavaatetus
    (Maa- ja metsätalousministeriön asetus ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta 1367/2011 17 §).
     

Evira on laatinut  taulukon siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei. Asia on esitetty käytännön esimerkkien avulla. Taulukko on jaettu kolmeen eri osaan:

  • ei vaadita osaamistodistusta, terveydentilan selvitystä ja suojavaatetusta
  • vaaditaan osaamistodistus, terveydentilan selvitys ja suojavaatetus
  • ei vaadita osaamistodistusta, mutta vaaditaan terveydentilan selvitys ja suojavaatetus.

 

Lisää aiheesta palvelussamme