Elintarvikelainsäädäntö

Elintarvikelainsäädännöllä pyritään varmistamaan elintarvikkeiden turvallisuus ja se, että niistä annetut tiedot vastaavat todellisuutta. Suurin osa elintarvikelainsäädännöstä on Euroopan yhteisön lainsäädäntöä, joka on suoraan voimassa kaikissa jäsenmaissa. Sen lisäksi Suomessa on säädetty kansallinen elintarvikelaki ja useita asetuksia, joilla täsmennetään yhteisön lainsäädännön vaatimuksia Suomessa. Suomen kansallinen elintarvikelainsäädäntö on maa- ja metsätalousministeriön vastuulla.

Ajantasainen elintarvikelainsäädäntö löytyy maa- ja metsätalousministeriön sivuilta sekä Finlexin sivuilta.

Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta löytyy myös konsolidoituja kansallisia asetusversioita, joihin on koottu kaikki muutokset.