Elintarvikelainsäädännön joustavuus

  • elintarvikelainsäädännön vaatimukset perustuvat riskien hallintaan
  • vaatimuksissa huomioidaan toiminnan laajuus ja luonne
  • vaihtoehtoiset ratkaisut sallitaan, jos niillä päästään tarvittavaan lopputulokseen

Joustavuuden tarkoituksena on helpottaa pienyritysten toimintaa ja perinteisten tuotteiden valmistusta.

EU:n elintarvikelainsäädännön joustavuuden soveltamisesta käytäntöön on valmisteltu ohjeet sekä viranomaisille että toimijoille. Näitä komission ohjeita käytettäessä on hyvä huomioida, että ne koskevat vain EU-säädösten soveltamista. Suomessa on lisäksi kansallisia säädöksiä, jotka pitää ottaa huomioon. Joustavuuden soveltamisesta Suomessa on lisätietoja sivun vasemmassa palkissa.

 

LISÄÄ AIHEESTA MUUALLA VERKOSSA

Komission Ohjeet SEC (2010) 985 ja 986: