Siipikarjan salmonellavalvonta

Siipikarjan salmonellavalvontaohjelma
Tiedonkeruu, tehtävät ja vastuut

Salmonellavalvontaohjelman  ohjeistus käytännön soveltamisesta, koordinointi, tulostietojen keruu sekä koko maata koskeva raportointi ovat Elintarviketurvallisuusviraston Eviran tehtäviä. Muu osa tehtävistä, kuten näytteenotto, tilan omavalvonta, tuotantohygieniasta ja tautisuojauksesta huolehtiminen ym. on jaettu eri toimijoille.  Lisätietoja siipikarjan salmonellavalvontaohjelman tiedonkeruusta, tehtävistä ja vastuista löytyy alla olevasta linkistä.

Siipikarjaa koskeva salmonellavalvontaohjelman asetus (1037/2013) koskee sekä kanoja että lihasiipikarjaa, eli broilereita ja kalkkunoita.

 

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME

LISÄÄ AIHEESTA MUUALLA VERKOSSA