Ruokavirasto

Ruokavirasto aloittaa 1.1.2019

Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta ovat 1.1.2019 alkaen Ruokavirasto.
Matkailijoille afrikkalaisesta sikarutosta

Älä tuo afrikkalaista sikaruttoa Suomeen!

Oletko lähdössä matkalle? Pidäthän huolta, ettei kanssasi Suomeen palaa kavala salamatkustaja, afrikkalainen sikarutto (ASF). Tauti voi levitä Suomeen mm. matkailijoiden tuomien lihatuotteiden mukana
Turvallisia kalaherkkuja jouluna

Turvallisia kalaherkkuja jouluna

Joulun aikaan kalaherkut ovat tärkeä osa juhlahetkiä. Graavi- ja kylmäsavukalaa ei kuitenkaan suositella raskaana oleville, vanhuksille ja vastustuskyvyltään heikentyneille listeriariskin vuoksi.
Viljan laatu 2018

Viljasato jäi pieneksi, mutta valkuaista paljon

Kuiva kesä nosti kaikkien viljalajien valkuaispitoisuudet korkeiksi, mutta tuotti pienen viljasadon. Vehnän laatu on erinomaista. Kauran laatua heikentää matala hehtolitrapaino ja pieni jyväkoko.
Koirien kiinalaisia kanaherkkuja tutkittiin Evirassa - laadussa ei huomautettavaa

Evira tutki koirien kiinalaisia kanafileherkkuja

Evira tutki kesällä 2018 Kiinasta koirille tuotavia kanafileherkkuja. Tutkimuksen mukaan kanaherkkujen laadussa ei ollut huomautettavaa.
Ajankohtaista rehuista 2018

Tuleeko rehusta pulaa?

Harkitsetko rehun tuontia? Muista tautiriskit! Lue, millä ehdoilla voit hankkia rehutäydennystä ulkomailta.
Viljan laatu

Näin otat sadostasi ennakkonäytteen

Sadon markkinointi mielessä? Katso videolta ohjeet, miten ennakkonäyte kannattaa ottaa. Sen perusteella teollisuus tai kauppa arvioi erän käyttökelpoisuuden.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira varmistaa tutkimuksella ja valvonnalla elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä kasvien ja eläinten terveyttä.