Kasvien ja kasvituotteiden myynti

Näiltä sivuilta löydät tietoa kasvien ja kasvituotteiden myynnistä EU:n sisämarkkinoilla.

EU:n alueella saa suoja-aluerajoitukset huomioon ottaen myydä vapaasti kasveja, jotka täyttävät lainsäädännön vaatimukset kasvinterveyden, laadun ja merkintöjen suhteen.

Tuotteissa ei saa esiintyä vaarallisia kasvitauteja eikä tuholaisia. Taimiaineistossa ei saa esiintyä muitakaan kasvintuhoojia, ja sen on lisäksi täytettävä taimiaineistolain mukaiset laatuvaatimukset. Tiettyjen lajien kasvit on merkittävä kasvipassimerkinnöillä ja taimiaineisto taimitodistuksella.

EU:n suoja-alueita koskevat tiukemmat vaatimukset niille vietävien kasvien suhteen. Suomi on suoja-aluetta usean vaarallisen kasvintuhoojan suhteen.

Evira ja ELY-keskukset valvovat pistokokeina tuotteiden terveyttä ja merkintöjen käyttöä taimimyymälöissä sekä puutarhatukuissa.

Kasvien lisäksi myös tuoreilla hedelmillä, marjoilla ja vihanneksilla, perunalla, puutavaralla, puisella pakkausmateriaalilla sekä siemenillä on kasvintuhoojien leviämisen estämiseen liittyviä vaatimuksia. Näistä vaatimuksista löydät tietoa sivun vasemman reunan linkeistä.

 

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME