Tietoa yksityishenkilöille - kasvien tuonti EU-maista

Tältä sivulta löydät tietoa kasvien ja kasvituotteiden tuonnista yksityishenkilönä omaan käyttöön.

Pääsääntöisesti kasveja ja kasvituotteita saa tuoda EU-maista yksityishenkilönä vapaasti omaan käyttöönsä kohtuullisia määriä. Joillakin kasveilla on kuitenkin rajoituksia EU:n sisälläkin, jotta kasvitaudit ja tuholaiset eivät leviäisi maasta toiseen.

Siemenperunaa saa tuoda vain, jos se on sertifioitua ja sillä on vakuustodistuksessa valkoperuna-ankeroisen suoja-aluetta tarkoittava ZP-merkintä.

Koska Suomi on tulipoltteen suhteen suoja-aluetta EU:ssa, tulipoltteen isäntäkasveja saa tuoda vain toisilta suoja-alueilta tai puskurialueilta. Kasveilla pitää olla ZP-kasvipassi osoituksena siitä, että ne on tuotettu näillä tulipoltteesta vapailla alueilla. Esimerkiksi Ruotsista saa tulipoltteen isäntäkasveja tuoda vain tietyiltä taimistoilta, ja Tanskasta ei ollenkaan.

Tulipoltteen isäntäkasveja ovat: omenapuut (Malus), päärynäpuut (Pyrus), pihlajat (Sorbus), orapihlajat (Crataegus), tuomipihlajat (Amelanchier), tuhkapensaat (Cotoneaster), ruusukvittenit (Chaenomeles), kvittenit (Cydonia), mispelit (Mespilus), japaninmispelit (Eriobotrya), tulimarjat (Pyracantha) ja Photinia davidiana.

EU-maat:

Alankomaat
Belgia
Bulgaria
Espanja
Irlanti
Italia
Itävalta
Kreikka
Kypros
Latvia
Liettua
Luxemburg
Malta
Portugali
Puola
Ranska
Romania
Ruotsi
Saksa
Slovenia
Slovakia
Suomi
Tanska
Tsekki
Unkari
Viro
Yhdistynyt Kuningaskunta

 

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME

LISÄÄ AIHEESTA MUUALLA VERKOSSA

 

Aiheet: