Kasvinterveystodistus palvelu

Vienti-ilmoitusten tekeminen sähköisessä palvelussa 

Evirassa on käytössä sähköinen palvelu, jossa asiakas voi tehdä ilmoituksen kasvien ja kasvituotteiden viennistä kasvinterveystodistuksen saamiseksi. Palveluun pääsee Eviran internet-sivujen kautta. Palvelun käyttö on maksutonta, mutta vaatii rekisteröitymisen. Palvelu on suojattu sertifikaatilla. Hyväksymällä sertifikaatin käyttäjä siirtyy suojattuun käyttöympäristöön.

Rekisteröityminen järjestelmän käyttäjäksi

Palvelun käyttäjäksi rekisteröidytään avaamalla "uuden käyttäjän rekisteröityminen" -aloitussivu. Rekisteröitymislomakkeessa kysytään asiakkaan nimi, osoite- ja sähköpostitiedot. Lomake lähetetään sähköisesti Eviran terveystodistuspalvelun käyttäjärekisteriin toiminnolla "Lähetä". Evira rekisteröi käyttäjän ja käyttäjä saa oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan omaan sähköpostiinsa. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä voi kirjautua (log-in) palveluun. Rekisteröityessään käyttäjä sitoutuu noudattamaan Eviran antamia palvelun käyttöohjeita.

Vienti-ilmoituksen tekeminen ja lähettäminen

Palvelussa vienti-ilmoituslomake täytetään asiaankuuluvilla tiedoilla. Terveystodistuksen tiedot täytetään terveystodistukseen tulevalla kielellä. Lomakkeessa on myös Eviralle tarkoitetuille tiedoille omat täyttökentät kuten laskutusta koskevat tiedot. Sovelluksessa on myös ohje, josta voi tarkistaa mitä syöttötiedoilla tarkoitetaan. Vienti-ilmoituslomake on www-pohjainen ylläpitoliittymä.

Täytetyt ilmoitukset tallennetaan tarkastusta varten toiminnolla "tallenna" ja käyttäjä saa näkymään ponnahdusikkunan, josta vienti-ilmoitus lähetetään sähköisesti Eviran työjonoon toiminnolla "Lähetä". Tällöin vienti-ilmoitus tallentuu työjonoon. Käyttäjä voi halutessaan täyttää uusia tai kopioida jo aikaisemmin lähetettyjä vienti-ilmoituksia pohjaksi uusille vienti-ilmoituksille ja lähettää ne työjonoon. Vienti-ilmoitukset avataan linkistä "vienti-ilmoitusten haku". Valintadialogilla valitaan haluttu vienti-ilmoitus ja kopioidaan uudeksi vienti-ilmoitukseksi. Valmiit terveystodistukset numeroidaan Eviran jatkokäsittelyn jälkeen ja lähetetään asiakkaalle. Terveystodistukset ovat myös noudettavissa Eviran toimipisteestä Helsingissä ja Lappeenrannassa, mutta tästä tulee mainita saatteessa Eviralle. Tulostettavat terveystodistukset ovat HTML-dokumentteja.

 

LISÄÄ AIHEESTA PALVELUSSAMME