Några anläggningar fortsätter att exportera kött till Ryssland

20.8.2010

<p>Rosselhoznadzor, den ryska myndigheten för veterinärmedicin och växtsundhet har idag meddelat Livsmedelssäkerhetsverket Evira, att de tillfälliga exportbegränsningarna upphör för tre anläggningar och att en ny anläggning kommer att tas med på listan för godkända exportörer.</p>

Dessa är: Liha-Saarioinen Oy:s, anläggning i Valkeakoski (köttprodukter), HK Ruokatalo Oy:s anläggning i Mellilä (griskött) och Oy Snellman Ab:s anläggning i Jakobstadsanläggning (griskött) samt som ny exportör Saarioisten Lihanjalostus Oy:s anläggning i Jyväskylä.

För tre anläggningars del (Atria Suomi Oy:s två anläggningar i Nurmo, HK Ruokatalo Oy:s anläggning i Forssa) kommer de ryska myndigheterna att gå igenom tilläggsutredningarna och eventuellt inspektera anläggningarna på nytt. En anläggning, Atria Suomi Oy:s anläggning i Kauhajoki, har tills vidare upphört med exporten till Ryssland.

Den ryska myndigheten för veterinärmedicin och växtsundhet fastställde temporära exportbegränsningar för 14 finländska kött- och mjölkanläggningar utgående från den inspektion man i maj riktade till finländska företag i kött- och mjölkbranschen (23 st). Exportbegränsningarna trädde i kraft den 23 juli 2010. Exportbegränsningarna för mjölkprodukter upphörde den 6 augusti 2010.

Mer information finns på webbsidorna till den ryska myndigheten för veterinärmedicin och växtsundhet:
http://www.rosselkhoznadzor.ru/fsvps/importExport/finland/enterprises.html?product=2&productType=1&_language=en  

Tilläggsuppgifter:
Generaldirektör Jaana Husu-Kallio, tfn 0400 291 910
Enhetsdirektör Kyösti Siponen, tfn 050 386 8412

 

Teman: