Listeriabakterien

Så undviker man listeria

För äldre personer, gravida kvinnor och personer med försvagad motståndskraft är det bra att upphetta maten omsorgsfullt före de äter den och använda ätfärdiga produkter i god tid före sista förbrukningsdatum. Bekanta dej också med andra rekommendationer för att undvika listeria.
Kräftor

Kräftsäsongen börjar i juli

Kräftsäsongen inleds den 21 juli och fortsätter fram till slutet av oktober. Den som säljer levande kräftor skall ge konsumenten följande information: kräftartens namn, produktionsmetod (fångad eller odlad), fångstområde och fiskeredskap.
Tänk på livsmedelshygienen också på semester

Håll kallt kallt i sommarhettan

Se till att kylkedjan är obruten. Särskilt om sommaren är det viktigt att livsmedlen hanteras på rätt sätt, eftersom mikrober trivs och förökar sig i värme.
Grillning

Grillning på ett tryggt och säkert sätt

Tvätta händerna och håll råa och tillredda livsmedel åtskilda från varandra. Smaka aldrig på rå köttfärs. Mer tips för tryggt grillning.

Nya anvisningar och uppdateringar

Produktion och försäljning av hönsägg och andra fågelägg, produktion av ägg från utehöns i Finland, insekter som livsmedel.