Allergenfara: Kvargyoghurt i fel förpackning

Arla Oy meddelar att man återkallat produkten ”Arla Protein yoghurtkombo ingefära 200 g laktosfri” från handeln på grund av en förväxling i förpackningsprocessen. Förpackningen till produkten består av en yoghurtförpackning och en separat blandning av typen müsli mellan ytterlocket och mellanlocket. För cirka 300 produkters del har skett ett förpackningsfel så, att märkningarna på förpackningen inte motsvarar produktens innehåll och de annars felfria produkterna orsakar en allergenfara för en del av konsumenterna.

Återkallelsen gäller ett parti med bäst före datummärkningen 4.12.2015. Produkterna har allt sedan 9.11.2015 saluhållits i hela landet.

Kvargyoghurt med kanelsmak har förpackats i fel burk och på grund av den felaktiga ingrediensförteckningen har havren under locket inte nämnts på burken. Produkten kan därför orsaka en allergisk reaktion hos personer som är allergiska mot havre.

Mer information: Arla konsumentkontakt: kuluttajapalvelu /files/images/at-merkki/at-merkki.gif : 1Kb  arlafoods.com eller telefon 0800 0899 (vardagar klockan 9-12).

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 38 68 416, förnamn.efternamn /files/images/at-merkki/at-merkki.gif : 1Kb  evira.fi

Bild på produkten:
(Foto: Arla Oy)

/files/images/elintarvikkeet/takaisinvedot/2015/arla-jugurttikombo_pieni.gif : 62Kb