Kvalitetsfel i ett litet parti UHT fettfri mjölk

Valio har meddelat att man återkallat från handeln ett parti UHT-behandlad Valio fettfri mjölk (Valio fettfri mjölk HYLA® UHT) dvs. fettfri mjölk som håller sig i rumstemperatur. Förpackningens storlek är 0.5 l. Partiets bäst före datum är 7.10.2015.

På Valio har man uppdagat att ett kvalitetsfel förekommer i en liten del (ca 500 st.) av förpackningarna i partiet. Mjölken är då klimpig och illaluktande. Enligt Valio är orsaken till kvalitetsfelet ett tekniskt fel i förpackningsmaskinen.

Produkter har under tiden 20-24.7.2015 levererats till södra Finlands område, i första hand till detaljhandeln i Helsingfors. Valio har informerat grossisterna och detaljhandeln om saken och de har tagit bort de felaktiga produkterna från handeln. För att få gottgörelse är det bäst att returnera de felaktiga produkterna i första hand till den butik, där de inköpts.

Valio informerar om saken också på sin webbplats: http://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/pienessa-erassa-uht-rasvatonta-maitoa-laatuvirhe/

Mer information: Marknadsdirektör Elli Siltala på Valio, elli.siltala@valio.fi, tfn 050 384 2532

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Elina Leinonen, elina.leinonen@evira.fi, tfn 050 3732074

Bild på produkten:

/files/images/elintarvikkeet/takaisinvedot/2015/valiomaito.jpg : 30Kb

(Foto: Valio)