Allergener onämnda på proteinstång

Codeal Oy har meddelat Evira att man återkallar en i USA tillverkad proteinstång som man marknadsför. Det rör sig om en produkt med namnet ” Quest Bar Banana Nut Muffin (60g)” och partiet ” Bäst före 15.10.2016”, partiidentifikation LOT#1BA4BNM15289 av den.

En liten del av produkterna i partiet har i Finland av misstag försetts med etiketten till en annan produkt (proteinpulver) och på den finns inget omnämnande om mandeln och valnöten som produkten innehåller. Personer som är överkänsliga mot dessa ämnen kan få en allergisk reaktion av produkten.

Partiet som återkallas har saluhållits på 20 säljställen. Dessa företag har ombetts kontrollera etiketterna på produkterna och ta bort de felaktiga produkterna från handeln. Fel etiketter har enligt marknadsförarens utredning förekommit i försändelser som levererats till Verkkokauppa.coms butiker på Busholmen i Helsingfors och i Birkala.

Codeal Oy ger följande råd till konsumenterna:
Nötallergiker som köpt av produkten ombes returnera de felaktiga produkterna till inköpsstället eller till adressen Codeal Oy, PL80, 20781 Kaarina. Inköpet gottgörs.

Mer information och förfrågningar: Codeal Oy, tfn 040 824 6116.

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 38 68 416, förnamn.efternamn@evira.fi

 Bild på produkten:

/files/images/elintarvikkeet/takaisinvedot/2016/proteiinipatukka_quest_bar.jpg : 8Kb

(Foto: Codeal Oy)