Alla produkter med varumärket Bio Gaudiano återkallas från marknaden

Enligt de italienska myndigheterna återkallas som säkerhetsåtgärd alla produkter med varumärket Bio Gaudiano tillverkade under tidsintervallen 1.12.2009 – 31.12.2010 från marknaden. Återkallelsen hänför sig till den botulinförgiftning som konstaterades i Helsingfors och de myndighetsutredningar som gjorts i Italien utgående från den.

Av produkterna som tillverkats under tidsintervallen i fråga har oliver med mandelolja och tranbär och paté med svarta oliver, kronärtskocka och torkad tomat i glasburkar på 314 ml införts till Finland hösten 2010. Kespro Oy som infört produkterna till Finland återkallade omedelbart alla berörda produkter från handeln i oktober 2011 i samband med att oliverna med mandelolja återkallades.

Produkterna har saluhållits i K-matbutikerna KCM Iso Omena (Esbo) KCM Jumbo (Vanda) och KSM Eteläkeskus (Rovaniemi) och i följande restauranger: Kolme Seppää (Helsingfors), LaFamiglia (Helsingfors och Vanda), Rafaello (Helsingfors) och Omenapuu (Helsingfors).

Evira uppmanar alla konsumenter som ännu har kvar produkter med varumärket Bio Gaudiano hemma returnera dem till inköpsstället.

Mer information ger: överinspektör Pirjo Korpela, tfn 050 386 8429